Speld voor bestuur Glanerbrugse vogelvereniging De Goudvink

Speld voor bestuur Glanerbrugse vogelvereniging De Goudvink

GLANERBRUG – Roel van Dijk, Egbert van Dijk en René Konter kregen zaterdag een speld als bijzondere waardering voor hun bestuurlijke werkzaamheden voor de Glanerbrugse vogelvereniging De Goudvink.
Deze speld werd door tweede voorzitter Klaas Snijder van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers voor het eerst uitgereikt aan drie leden tegelijk, die al meer dan 25 jaar bestuurlijk actief zijn voor hun vogelvereniging.

Roel van Dijk (61) begon in 1984 als tweede voorzitter. Van 1991 tot 1996 vervulde hij de rol van voorzitter. Ook na die tijd bleef hij deel uitmaken van het bestuur en was bovendien jarenlang ringcommissaris. In totaal maakt hij al meer dan 31 jaar deel uit van het bestuur. Egbert van Dijk (71) trad in 1985 toe tot het bestuur. Hij maakt precies 30 jaar deel uit van het bestuur. Vanaf 1996 tot nu is hij voorzitter.

Egbert van Dijk draait zijn handen er ook niet voor om mee te werken aan het clubblad of te hulp te schieten achter de bar. René Konter (62) is al meer dan 27 jaar actief in het bestuur van De Goudvink. Hij was vijftien jaar ringcommissaris en de afgelopen tien jaar penningmeester bij de Glanerbrugse vogelvereniging.

De Goudvink vierde het 65-jarig bestaan zaterdag met een uitje naar steenfabriek De Werklust in Losser, een warm en koud buffet en een feestavond in het clubhuis op sportpark Bultserve.

SpeldGlanerbrug