DISTRICTS TENTOONSTELLING 2013

26-29 december 2013

Klik  op de link om de Catalogus 2013 te downloaden.

In 2011 bestond vogelvereniging ” De Goudvink” 40 jaar hetgeen we gepast hebben gevierd, vanwege het overlijden van dhr. Gerrit Stroeve, oprichter van de vereniging, in het zelfde jaar.

Tijdens de druk bezochte receptie, maar ook daarvoor al, kwamen er steeds sterkere geluiden om nog een keer een district tentoonstelling te organiseren voor de afdelingen van het district Overijssel. Dit zou de derde keer worden en het spreekwoord kennende “driemaal is scheepsrecht”, was er dan ook geen ontkomen aan.

2013dtt003

Concreet werd e.e.a. toen bewust op zoek werd gegaan naar een locatie. Immers na unieke locaties als “Tuinmeubelcentrum Kees Smit” in 1996 en sporthal “Rembrandtlaan” in 2003, die erg succesvol waren, moest de locatie hier niet voor onder doen.

In Almelo werd gezocht naar een sporthal, dat mocht eigenlijk geen probleem zijn. Er zijn er immers genoeg. Helaas is het beleid van de gemeente Almelo op het gebied van meedenken met vrijwilligers niet zo sociaal. Met de onder-brenging van de Almelose sporthallen in een “Sportbedrijf”, met een heuse empathieloze directeur, zijn de meeste kleine verenigingen letterlijk en figuurlijk buitenspel gezet. Immers een huurprijs van 7500 euro voor 1 week sporthal is onbetaalbaar. Na een goed gesprek met een zeer sympathieke en begripvolle heer Jaarsma, van dezelfde gemeente, is er duidelijkheid gekomen en zijn er wat adviezen gegeven, maar daarmee nog geen locatie gevonden.

2013dtt002

N.a.v. dit gesprek is er in 2012 wel contact opgenomen met de beheerder en vervolgens de bestuurders van stichting B.S.A. “Brookshoes” in Bornerbroek.

Vanaf het eerste contact bleek er een klik te zijn. Een warm sympathiek en goed contact resulteerde in het vastleggen van Sporthal “De Latei”, bijbehorende theaterzaal en het voor-café. Wij zijn de stichting B.S.A. dan ook zeer erkentelijk en bedanken hen voor de vlotte, duidelijke en vooral het warme gevoel wat wij als vereniging kregen. Het is mijn overtuiging dat de samenwerking goed zal zijn en dat we vooral blij zullen zijn met elkaar.

2013dtt001

De kille, zakelijke en empathieloze houding van de directeur “Sportbedrijf” staat in schril contrast bij de vlotte, enthousiaste en warme bejegening door het bestuur van B.S.A. “Brookshoes”. Als er een bedrijf gerund moet worden dan moet je zakelijk zijn, echter vlotte beantwoording, empathie en begrip hoeft daarin niet te ontbreken.

Inmiddels heeft de TT commissie van vogelvereniging “De Goudvink” op 14 januari 2013 zelf de warmte in het “Brookshoes” mogen ondervinden. De zaal werd bekeken, twee volleybalvelden groot, een prachtige theaterzaal en een gezellig voor-café. De TT commissie heeft zich er van overtuigd dat deze locatie na de eerdergenoemde locaties opnieuw een toplocatie is voor onze show.

Wij hebben er zin in! U ook?