Jeugdontmoetingsdag 2020

Dag allen,

Dit jaar géén gebruikelijke jeugdontmoetingsdag zoals jullie gewend zijn, de dag waar je op de eerste zaterdag van oktober in een clubgebouw met je vogels bij elkaar komt en je vogels laat zien en keuren door de keurmeesters en je elkaar ontmoet als jeugdleden van het District Overijssel.

Door de COVID-19 (Corona) hebben we als districtsbestuur dit jaar gekozen om het anders te doen, omdat we de RIVM regels niet goed konden uitvoeren bij een tafelkeuring (1,5 M afstand en te veel mensen in één ruimte dicht bijeen) was de Jeugdontmoetingsdag dit jaar digitaal .

Het thema “ontmoeten en elkaar en elkaar beter leren kennen ” blijft centraal staan, alleen dit jaar doen we het digitaal. Dit jaar heeft de jeugd van Overijssel dan ook geen gebruikelijke jeugdontmoetingsdag gehad, maar hebben via de computer hun vogels onder de aandacht gebracht bij de districtgenoten. Zoals beloofd waren er ook prijzen te winnen.

Negen deelnemers uit ons district hebben foto’s ingezonden en worden bij deze (met toestemming van jullie ouders) getoond. Op de foto’s hebben de jeugdleden zich zelf voorgesteld, hun kweekhokken gepresenteerd en de mooiste vogels laten zien.

Alle deelnemers hebben de zelfde prijs toegekend gekregen, omdat het te moeilijk was voor de districtsbestuurders en de keurmeesters om prijzen vanaf foto’s toe te kennen, maar jullie wel ontzettend goed je best hebt gedaan om er iets moois van te maken. Deze prijs zal binnenkort over de post aan jullie worden toegezonden.

Allemaal van harte proficiat en hopelijk treffen we elkaar volgend jaar weer in Nieuw Heeten.

Veel kijkplezier en alvast fijne feestdagen en vooral: blijf gezond!

Namens het districtsbestuur
Harry Oude Vrielink
Districtsvoorzitter