Chris ten Brinke

Dag allemaal,

Ik ben Chris ten Brinke, 11 jaar, kom uit Enter en ben inmiddels 2 jaar lid van vogelvereniging Zanglust in Rijssen.

Ik heb een schuurtje thuis waar ik 4 hokken heb. In twee kooien zitten kakariki’s (blauwe mortlle, creme, blauw en blauwbont). Hier heb ik dit kweekseizoen ook al heel veel mooie jongen bij gehad. Op één van de foto’s zie je dat ik één van de jonge kakariki’s vasthoud.

In de andere twee kooien zitten pyrrhura’s ( pyrrhura melanura souancei). Dit vind ik zelf de mooiste vogels die ik heb. Behalve mooi zijn ze ook nog eens heel intelligent want zodra er een vreemd iemand binnen komt beginnen ze te schreeuwen. Dat vind ik echt heel leuk, ze zijn echt slim.

Op de rest van de foto’s zie je mijn hokken, broedhokken die erin hangen en een foto van het nestje kakariki’s die ik heb.

Op de foto met mijn laptop kun je mijn naam zien, kweeknummer en plaatsnaam waar ik vandaan kom. Maar als je goed kijkt zie je mijn vinger wijzen maar de Enter-toets. Ik woon namelijk in Enter en op deze manier kunnen jullie dat heel makkelijk onthouden!

Ik vond het heel leuk om mee te doen en ben benieuwd naar de andere kinderen.

Groeten, Chris ten Brinke