Afscheid als districtsvoorzitter

Op dinsdag 11 oktober 2016 nam ik als districtsvoorzitter, tijdens de districtsvergadering, afscheid als voorzitter van het district Overijssel. Zestien jaar heb ik deze functie mogen bekleden. Transparant, bevlogen en met passie voor de hobby, zo wil ik zelf mijn invulling van dit voorzitterschap noemen.

Het waren mooie jaren, druk maar mooi. Als mensen mens fantastisch om met zoveel verschillende mensen om te gaan. Alle karakters tegen komen en elk met een eigen wijze van omgang met hetgeen ons verbind, namelijk de vogels.

Voorzitter zijn geeft verantwoordelijkheden, zeker als je niet van het type bent van het alleen maar achterover leunen. Mijn karakter is daar ook niet naar, maar……..het besturen kun je absoluut niet alleen. Hiervoor heb je goede medebestuurders nodig. Ik kan met gepaste trots zeggen dat we die in Overijssel altijd gehad hebben. Om het bij mijn voorzitter periode te houden. Het was fantastisch werken met alle mensen die ooit of nu nog, een bestuursfunctie hebben vervuld in het district. Gerrit Borghuis, Gerrit Brinkman, Hein Overhein, Jan van Duuren, Willem Smit, Piet Konkelaar, Lambert Zandman, Egbert van Dijk, Jacob Hakvoort en Harry Oude Vrielink. Ieder op z’n eigen wijze, maar altijd als team.

We hebben veel gelachen en soms gehuild. Een beetje huilen, mag dan ook als je afscheid neemt van iets wat je na aan het hart ligt. We hebben tenslotte veel voor elkaar gekregen. Het keurmeester aspirantenfonds, de Stichting district Overijssel, voldoende inbreng op landelijk niveau en een prettige sfeer binnen het district. Jammer genoeg hebben we de teloorgang van afdelingen niet kunnen stoppen. Afdelingen zijn gestopt door gebrek aan bestuurders, door gebrek aan toekomstvisie, tijdig ingrijpen door de verandering van tijd of de onwil om oud zeer, vanuit het verleden, te willen vergeten. Uiteraard hebben we ook afdelingen kunnen redden, door te assisteren en zij zijn nu nog steeds bloeiend op weg.

Bestuurders moeten ook kunnen werken, althans het werk moet hen niet onmogelijk gemaakt worden. Daarom wil ik op deze wijze alle afdelingen bedanken. Bedanken voor de samenwerking, de open communicatie en de prettige wijze waarop dit gebeurde.

Ik wens het overgebleven bestuur het beste en hetgeen ik aan medewerking gekregen heb, van harte toe. Bedankt voor het afscheidscadeau, de bloemen en de overige blijken van waardering. We zien elkaar vast weer terug op een of ander evenement.

DANK JULLIE WEL!!!

Albert Zomer